Christina Sagersten

Finding Family

"Jag vill fylla vartenda hål, i vartenda släktträd"

Söker du en okänd förälder/morfar/farmors farmor? Eller har du bara tagit ett DNA-test för att du var nyfiken? Oavsett så hjälper jag dig framåt på din resa.

 

Vill du lära dig tolka resultatet på egen hand så läs mer under Kan själv nedan. Vill du ha hjälp av mig så är det Hjälp mig som gäller :) 

 

 

 

 

 

Mina Tjänster

Hjälp mig!

Har du inte tid eller ork att sätta in dig i alla termer och begrepp? Eller har du gett det en chans men gett upp? Du kanske bara vill ha ett par extra ögon som bekräftar att du hittat rätt ana? Eller så vill du med varm hand lämna över jobbet att hitta din pappa åt någon som inte är lika känslomässigt involverad och som kan tolka resultatet rationellt. 

Oavsett var du står så börjar jag alltid med ett Lära Känna samtal. Jag kommer ställa ett antal frågor om hur långt du kommit för att ta reda på om jag kan hjälpa dig utifrån nuläget, eller om du behöver göra några kompletteringar innan jag sätter igång. 

Kan själv!

Oavsett om du är nybörjare eller har hållit på med DNA-släktforskning ett tag, vill lära dig mer rent allmänt eller letar en okänd ana så har jag något för dig! 

Digitala workshops hemma hos dig

En ny workshop  varje månad 

Nytt tema varje månad

Gemenskapen för DNA-släktforskare

Finding Family Together är MER än bara en digital utbildningsportal om DNA-släktforskning. 

 

Det är en gemenskap fylld med glädje, värme och inspiration, för dig som vill ha ännu mer.

 

Mer kunskap, mer information och mer samarbete som hjälper dig att få ut det mesta möjliga av din DNA-släktforskning.

För dig som snabbt vill framåt

Jobba fokuserat med mig i 3 månader

Inspireras!

Sveriges första Släktforskarkonferens online! 

En helg fullmatad med inspiration!

Jag älskar att höra människor berätta om sin släktforskning!

Podden för dig som älskar släktforskning!

Här får du möta människor som har en spännande historia att berätta. Människor som jag inspirerats av. Nybörjare, gamla rävar, kändisar och helt vanliga människor i en salig blandning. 

Boken för dig som har ett hål i släktträdet!

Att leta en okänd ana handlar inte bara om att tolka DNA-testet.

I min bok "Pappa vem är du? Lös din släktgåta med DNA!" tar jag inte bara upp vilka testbolag som finns och vilka du ska testa för att hitta svaret. Jag tar även upp områden som etik, juridik och känslor. För letar du en okänd ana i närtid behöver du ha koll på även det för att slippa en massa fallgropar.

Success Stories

Det här är den finaste gåvan jag skulle kunna ge min mamma 4 månader innan hon fyller 70 år. Att få veta sitt ursprung.

När min mamma var runt 65 år kom det fram att hennes pappa inte var hennes biologiska pappa. Hon blev chockad över beskedet och ledsen över att inte veta sitt ursprung. Min mormor vägrade berätta något, ingen information fanns hos Skatteverket och inga ledtrådar i akten från barnavårdsnämnden.

Vi beställde DNA-test från släktforskningssidor men det var en djungel att leta bland träffar och svårt att veta vilka som var på pappans sida. En kväll frågade jag om det fanns någon som kunde hjälpa oss i en stor släktforskningsgrupp på Facebook. Då fick jag flera rekommendationer om Christina. Jag mailade henne direkt och fick ett samtal efter någon dag. Jag kände direkt att vi hade kommit till rätt person. Hon var tydlig med utmaningarna i vårt ärende och gav en tydlig offert samt en tidsplan. Det kändes tryggt att kunna få ett fast pris och att skriftligt komma överens om vad vi skulle få hjälp med.

Efter några veckor fick vi rapporten där Christina mot alla odds hade lyckats ringa in två troliga kandidater. Den ena kunde vi ganska snabbt utesluta men efter några slagningar i Arkiv Digital kunde vi snabbt konstatera att vi hade en rimlig kandidat som var avliden. Vi skrev brev till barnen och de kontaktade oss någon vecka senare. Efter ett DNA-test kom vi fram till att det var rätt person. Mamma har fått 4 halvsyskon och jag 5 halvkusiner.

 

Det här är den finaste gåvan jag skulle kunna ge min mamma fyra månader innan hon fyller 70 år. Att få veta sitt ursprung.
 

Christina har förändrat våra liv. Vi kommer vara evigt tacksamma.

Sophia S

Jag nådde inte ända fram under kursens gång. Men nu har jag hittat honom. 

När jag fick mitt DNA-resultat kunde jag ganska lätt hitta kopplingar på min mors sida, men inga som helst kopplingar på den andra sidan. Ett test på min syster bekräftade min misstanke – vi var halvsyskon.

 

Jag hade ingen information som skulle kunna leda mig till min far. Jag behövde skaffa mig så mycket kunskap och mentorskap att jag gjorde rätt åtgärder för att komma vidare och det känner jag att jag gjorde med Christinas kurs.

 

Christina hade, enligt min bedömning, alla de adekvata kunskaperna för att leda mig och gruppen framåt. Jag gjorde de åtgärder som var rätt. Jag nådde inte ända fram under kursens gång. Men nu har jag hittat honom. 

 

Jag har dessutom fått flera nya vänner som jag delar framgångar med och trots att ämnet i sig kanske inte lockar till det så får vi många härliga skratt.

Lars-Åke Dons

Deltagare i onlinekursen Rotlös? Hitta din pappa!

Vill du ha hjälp? 

Copyright © 2020  Modi AB All rights reserved

Följ mig i sociala medier