Finding Family Together 

gemenskapen för DNA-släktforskare

gemenskap

 

Ärligt talat, hur många känner du som inte suckar när du pratar  DNA och släktforskning? 

Här hittar du ett gäng likasinnade som utan problem kan prata DNA och släktforskning dygnet runt, året runt.

Lglädje

 

Att få umgås med människor som har samma intresse som en själv, det är ren glädje. 

Att få vänner att dela framgångar och motgångar med är ovärderligt. 

 

Skratt och glada hejarop bjuder vi på mest hela tiden.
 

genvägar

 

Vi lär oss det vi behöver för att få ut så mycket som möjligt av våra DNA-tester. 

 

Oavsett om du testat dig hos Ancestry, FamilyTreeDNA, LivingDNA, MyHeritage eller 23andme

Finding Family Together -

gemenskapen för DNA-släktforskare

Finding Family Together är MER än bara en digital mötesplats och utbildningsportal för att lära sig mer om DNA-släktforskning. Det är en gemenskap fylld med glädje, värme och inspiration, för dig som vill ha ännu mer. Mer kunskap, mer information och mer samarbete som hjälper dig att få ut det mesta möjliga av din DNA-släktforskning.

 

Varje månad har ett eget tema som ger dig nya infallsvinklar och energi att ta din DNA-släktforskning vidare. Du väljer själv om du vill hänga med i månadens tema, eller om du vill jobba med ett tidigare tema. Allt spelas in så du kan se det hur många gånger du vill, när det passar dig.  

Du får möjlighet att ställa frågor till världsledande experter inom området. Det här är en unik möjlighet för dig att få hjälp att förstå ditt testresultat och lösa dina släktgåtor utan att behöva resa ut i världen. Vi tar världen hem till dig så att du kan hitta dina rötter.

Känslan av att göra det tillsammans med andra som också älskar DNA-släktforskning är oslagbar!

 

Christina Sagersten är grundare av Finding Family och vill nu ge fler möjligheten att få ut ännu mer av sitt testresultat. Tillsammans med sitt team, samt svenska och internationella experter, kommer hon fylla denna gemenskap med unikt innehåll du inte hittar någon annanstans. 

BAS:
För dig som vill vara en del av gemenskapen i vårt Forum och få ett nytt, unikt, inspirerande webinar från ledande svenska och internationella experter varje månad. 

Du får även vårt nyhetsbrev med inspiration och information kring månadens tema. I vårt Forum får du möjlighet att ställa dina frågor till våra experter. 

PREMIUM:

För dig som vill ha allt!


Varje månad får du tillgång till gemenskap, webinarier, workshops, instruktioner, nyhetsbrev, övningar och möjlighet att ställa frågor, både live och i vårt forum. 

Varje månad bjuder även på "Fåtöljen". Kliv in i vårt virtuella vardagsrum och få hjälp med din största utmaning just nu. 

 

PREMIUM VIP

Du får allt som ingår i premium under tre månader PLUS en hel dag online tillsammans med Christina Sagersten där vi går igenom ditt resultat och reder ut dina frågor.

 

Endast 3 platser! 

Innehåll för dig som väljer Premium

Webinarier

Varje månad läggs ett nytt webinarium upp utifrån månadens tema. Majoriteten görs live så du har möjlighet att ställa dina frågor direkt. Ta chansen att inspireras av experter från hela världen!

Workshops

Varje månad kommer en workshop genomföras på månadens tema. Du får möjlighet att lära dig mer och ställa dina frågor direkt till våra experter.

FrågeLive

Varje månad bjuds du in till en frågestund där du kan ställa just dina frågor till våra experter.  

Övningsbanken

Hänger du inte med på vad alla ord betyder? Är du osäker på vilka knappar du ska trycka på? I Övningsbanken finns övningar där du kan träna och lära dig få ut det mesta av ditt resultat. 

Forum

Du får möjlighet att ställa dina frågor i ett forum där våra experter och andra medlemmar kan svara. 

Erbjudanden

​Unika erbjudanden från våra samarbetspartners. 

Flexibilitet

Allt ligger tillgängligt dygnet runt. Mycket material kommer att spelas in live, men missar du kan du se det senare och igen, och igen, så många gånger du behöver. 

Onlinematerial

Allt material finns online så du kan sitta där det passar dig, när det passar dig. 

Vill du gå tillbaka och jobba med en tidigare månads tema så gör du det.

Du bestämmer!  

Samarbete

Samarbete är nyckeln i DNA-släktforskning. Utan samarbete så kommer du inte långt. Finding Family Together bygger på samarbete. Här får du chansen att få hjälp, men även att få hjälpa andra med dina erfarenheter och kunskaper. 

Röster om Finding Family

Du har ett lugn när du förklarar saker som är så viktigt. Du kan fånga och förklara både för oss som har hållit på ett tag med DNA och de som är helt nya. Trots att jag har testat DNA-painter innan så hade du nytt att lära mig. Du är född till att lära ut saker. :) ​

Vad jag vet finns det ingen i Sverige med din breda kunskap som erbjuder lättillgänglig dna-kunskap på samma pedagogiska och generösa sätt.​

Oj, vad enkelt det blev helt plötsligt! Du kan verkligen konsten att förklara. Har försökt på egen hand tidigare men inte haft tid att sätta mig in i programmet och riktigt förstå. Toppen att kunna se föreläsningen på nytt om man behöver fräscha upp minnet. Tusen tack!​

Föreläsningen stöds av tydliga powerpointbilder som utgör ett fint pedagogiskt blickfång. De bidrog starkt till att ge struktur, göra tydligt och lättförståeligt. Föreläsaren är kunnig och hörs bra. Det är jättebra att man kan återvända och se föreläsningen flera gånger. Repetition är verkligen kunskapens moder​

Våra teman!

Dessa teman ligger redan inne på medlemssajten och du kan dyka ner i dem redan idag. För information om kommande månaders teman, anmäl dig till vårt nyhetsbrev


 • Mål & strategi

  Om du är klar över vilket syfte du har med ditt DNA-test och sätter mål kommer du få ut mer av ditt test! 

   

 • Släktträd & DNA

  Du kan ta ett test utan att ha släktforskat, men det underlättar att ha gjort en del släktforskning. I detta tema går vi igenom släktforskning och vilka fördelar det finns med att ha ett träd upplagt.

 • Triangulering


  Hur ska du veta om en match ligger på mammas eller pappas kromosom i paret? Triangulering är en metod där du tar hjälp av dina matcher för att identifiera en den ana som gett upphov till ert gemensamma segment

 • Inspiration


  Hur förlorade Linda Kvist en farfar och hittade en ny? Vad säger polisen Bo Lundqvist om polisens arbete med släktforskardatabaser? Hur har Michelle Leonard använt DNA för att namnge soldater som stupade i första världskriget?

 • Biologi

  Vilka olika typer av DNA finns det? Och när ska vi använda dem? I det här temat går vi igenom grunderna så du förstår vad du testat. 

   

 • Autosomalt DNA

  Det DNA som flest har testat. Har du ett test från Ancestry, 23andme, MyHeritage eller FTDNAs Family Finder är det detta du testat. Men hur ärvs det? Det och mycket annat tittar vi på i detta tema. 

 • Y-DNA


  Y-DNA ärvs ganska oförändrat från far till son vilket gör att vi kan följa det hundratusentals år tillbaka. Vi gästades av Dr. Maurice Gleeson, London som höll i månadens webinar och inspirerade kring sina Y-DNA projekt.

 • mtDNA


  mtDNA ärvs ganska oförändrat från mor till barn  vilket gör att vi kan följa det hundratusentals år tillbaka. Vi gästades av Magnus Bäckmark som höll i månadens webinar och inspirerade kring sina mtDNA projekt.

 • DNA painter

  DNApainter är ett verktyg som hjälper dig förstå hur du verkligen är släkt med dina matcher. Här dyker vi ner i möjligheterna och lära oss grunderna! 

 • MyHeritage

  MyHeritage är ett av de bolag som erbjuder DNA-test i släktforskningssyfte. I detta tema dyker vi ner och går igenom alla deras funktioner så du får ut mesta möjliga av ditt test!

 • Borland Genetics


  Kevin Borland, USA, ligger bakom sajten Borland Genetics som innehåller verktyg för att rekonstruera våra förfäders DNA. Ett perfekt verktyg för oss som letar våra okända anor! 

   

 • Hitta Fader okänd


  Praktiska workshops där vi jobbar med medlemmarnas släktgåtor för att försöka lösa dem en gång för alla. 

Vanliga frågor

Vem är Finding Family Together för?

Hur gör jag för att gå med?

Binder jag upp mig på något?

Vad kan jag förvänta mig att hitta inne i gemenskapen?

Vad får man när man går med?

Vad kostar det att vara med?

PREMIUM VIP:
För dig som väljer PREMIUM VIP kostar det från 2.600 kr/månad.

PREMIUM: 

För dig som väljer PREMIUM kostar det från 416 kr/månad.  

 

BAS:
För dig som väljer BAS kostar det från 191 kr/månad. 

För BAS och PREMIUM gäller att du kan avsluta medlemskapet när du vill. Så länge du är medlem behåller du ditt ingångspris. 

Hur fungerar betalningen?

Vilka regler gäller i gemenskapen?

Köp nu!

 • Webinarier med svenska & internationella experter
 • Workshops
 • Övningsbanken
 • Nyhetsbrev
 • Forum

Finding Family /MODi AB

Copyrights 2019. All Rights Reserved.